JE BREIN IN BALANS

Je brein in balans

BRAIN BALANCE, het geheim voor geluk & gezondheid

Charlotte Labee

Dit is het tweede boek, over het belang van je brein in balans, van Charlotte Labee dat ik gelezen heb. Het eerste boek ‘Brain Food, voeding voor gezonde hersenen’ pak ik er nog steeds regelmatig bij als naslagwerk. Beide boeken waren alleen niet mijn eerste kennismaking met Charlotte Labee. Ik leerde haar kennen toen ze te gast was bij Giel Beelen, in zijn podcast ‘Kukuru’. Ik vond haar stem en intonatie erg prettig, wat een pre voor mij is wanneer ik naar iemand luister. Ook vond ik haar kennis over je brein en hoe dit in verband staat met je lijf, en vooral hoe je leefstijl hier een essentiële rol in speelt, enorm inspirerend. Maar ook haar openheid over haar eigen (negatieve) levenservaringen kon ik erg waarderen. En dat dit geleid heeft tot het (hoogte)punt waar ze nu is.

Charlotte Labee begint het boek met een aantal interessante leestips. Zodra je het boek openslaat, zie je deze in een flap staan. Ze zet je hierdoor gelijk toe tot actie en maakt je bewust van je (leer)houding ten opzichte van het lezen van een boek.

Het boek bestaat uit 19 hoofdstukken, waarin Charlotte haar levensverhaal en haar kennis over een gezond brein op een gebalanceerde manier overbrengt. Alle hoofdstukken lezen prettig weg, worden ondersteund door inspirerende quotes, afbeeldingen en aan het einde van een aantal hoofdstukken stelt ze je vragen, waarbij je ook daadwerkelijk ruimte krijgt om deze in het boek te beantwoorden. Op deze manier laat ze je al kennis maken met het Golden Growth model.

GOLDEN GROWTH MODEL

Dit model is haar leidraad in het boek. Het zijn zes stappen, die ze zelf ontwikkeld heeft, voor een betere balans in je leven. Volgens haar kunnen we meer uit het leven halen en makkelijker veranderen wanneer we meer kennis hebben over onze hersenen. Zo kun je niet alleen je mindset veranderen, maar ook je gezondheid, wat uiteindelijk tot meer geluk leidt. Het model staat voor een continu proces, die je de rest van je leven kunt in- en toepassen. Zo blijf je groeien en kom je tot zelfontwikkeling.

Golden Growth Model

 

 

 

 

JE BREIN IN BALANS

De juiste balans in je brein bereik je door goede voeding, beweging en rust. Dit is iets waar ik zelf ook sterk in geloof. En één van mijn motivaties om zo goed mogelijk voor mezelf te zorgen door iedere dag vers en laag in histamine te koken en eten, voldoende te bewegen en mijn rustmomenten te pakken. Door haar boeken ben ik me ook meer bewust geworden van voeding die goed voor mijn brein is. Zo eet ik dagelijks blauwe bessen, chiazaad en pompoenpitten, wekelijks bloemkool en bak ik in extra vierge olijfolie bijvoorbeeld. Ook ben ik hierdoor steeds meer biologisch gaan eten. Ik heb hier eerder het volgend bericht over geschreven: https://www.gutsandgood.com/schone-8-vieze-9/.


BRONNEN:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *