GOOD LIFESTYLE

| SLAAP | BEWEGING | (MEER) IN VERBINDING MET JEZELF | GOED VOOR JEZELF & GOED VOOR HET MILIEU |

ONDERWEG NAAR MEZELF

Hoe jij je leven leidt en (be)leeft, heb je in eigen hand. Is dit het leven zoals je dit wilt leven? Ja? Ik ben zo blij voor je! Nee? Dan kun je hier zelf iets aan doen, jij hebt de keuze om dit te aan te passen of te veranderen, echt waar! Hoe? Door weer meer in verbinding te komen met jezelf en te leren luisteren naar wat je graag wilt. Helaas ben ik hier pas vrij laat achter gekomen, toen ik door al mijn aandoeningen volledig afgekeurd werd door de verzekeringsarts van het UWV. Daarvoor was ik al wel twee jaar ziek thuis. Toch had ik de hoop en mijn focus op dat alles uiteindelijk weer ‘normaal’ zou worden. Dat ik mijn baan als leerkracht in het speciaal basisonderwijs weer op kon pakken, dit weer kon combineren met mijn gezinsleven en de dagen voorbij zouden vliegen zonder me hier bewust van te zijn. Ik dacht dat dit was zoals het hoorde en wat er van me verwacht werd. Zonder er over na te denken wat ik hier zelf nu eigenlijk van vond.

Eenmaal ziek thuis, heb ik hier alle tijd voor gehad om over na te denken en kwam toen tot het inzicht dat het oude ‘normaal’ me helemaal niet gelukkig maakte. Na dit inzicht ben ik op zoek gegaan naar datgene wat me wel blij maakt en probeer ik mijn leven opnieuw vorm te geven met dit als startpunt. Ik zie dit nu als een kans en dit overschaduwt mijn eerdere gevoel van falen. Want zo heb ik dit lange tijd ervaren. Door mijn chronische ziektes had ik gefaald om te kunnen leven zoals ik dacht dat dit hoorde. Ik voldeed niet meer aan het ‘normale’ leven. Niets blijkt nu minder waar te zijn. Juist door wat ik meegemaakt heb, krijg ik nu de kans om mijn leven te leiden zoals ik dit graag wil. Hier is het starten van deze blog een mooi voorbeeld van. Alle antwoorden die je zoekt in je leven, vind je bij jezelf. Ik doe alleen dat wat goed voelt, luister naar mijn lichaam en geef mijn grenzen steeds beter aan. Ik zorg niet langer meer eerst voor de ander en daarna voor mezelf, ik zorg nu eerst voor mezelf en dan pas voor een ander, dit maakt alleen al zo’n groot verschil. Wat ik verder op deze reis zoal tegenkom en leer, deel ik hier met je.


LEEFSTIJLVERANDERING MET MCAS

Afgelopen maanden heb ik mijn eerdere leefstijl, waarbij ik teveel at en te weinig bewoog, overboord gegooid en een nieuwe leefstijl eigen gemaakt. Wat geleid heeft tot gewichtsverlies van 12,5 kilo in drie maanden tijd! Hoe ik dit aangepakt en ervaren heb, lees je in dit persoonlijke bericht: https://www.gutsandgood.com/leefstijlverandering-met-mcas/